dilluns, 12 de març del 2012

pastís de poma




Dificultat:baix
Temps de preparació:20-30 minuts
Temps de cocció:30 minuts
Número de comensals:4-6 persones
Ingredients:
-Pasta brisa:
       -150g de mantega
       -150g de sucre
       -1 ou
       -1 cullerada de vainilla
       -350g de farina
       -1 cullerada de sal
-Crema pastissera:
       -1/2 litre de llet
       -4 rovells 
       -50g de midó
       -canyella
       -llimona
       -100g de sucre
-1 llimona
-1kg de pomes Golden
Procediment:
1. Pela les pomes i talla-les a llesques fines.
2. Posa-les am un bol d'aigua i suc de llimona.
3. Folra un motlle de pastís amb el fons emmotllable de 27cm amb la pasta brisa que haurem estat estirant amb un corró.
6. Aboca-hi la crema pastissera dins de la pasta brisa. Allisa-ho amb una espàtula. Escalfa el forn a 200º.
7. Col·loca les llesques de la poma per sobre la crema, de manera que vagin quedant cavalcades.
8. Deixa-ho coure 30 minuts al forn.
9. Finalment, se li pot donar un acabat més brillant fonent una mica de gelatina per sobre, estenent-la amb un pinzell.



3 comentaris:

  1. Hola David,
    cal que miris quin és el temps verbal més adequat per als textos instructius i que refacis l'apartat de l'elaboració.
    I el vídeo?

    ResponElimina